marți, 18 martie 2014

Impreuna putem salva vieti


De cele mai multe ori,am auzit de campanii si fundatii care incearca sa ajute copiii si nu numai, cu ajutorul mas mediei.
Aceste campanii sunt pentru a-i incuraja pe oamenii cu suflet sa doneze 2% din impozitul pe venit din putinul lor celor care sunt bolnavi si neajutorati.
Intr-o astfel de campanie este implicata si sponsorul acestei probe Reeija,un magazin online care ofera genti de piele si nu numai.
Dar cred ca ar trebui sa ne implicam si noi,ca oameni simpli in astfel de campanii,iar un prim pas ar fi sa facem cunoscute in scoli,de la o varsta frageda,aceste probleme.
Ar trebui sa le facem cunoscute problemele unor copii cu diverse probleme de sanatate,ca ei sa inteleaga mai tarziu,ca invatand si studiind  pot contribui la salvarea unora dintre ei.
Nu spun ca ar trebui sa fie in scoli introduse materii in acest scop,dar cred ca la  ora de dirigintie sau mai nou la acea saptamana introdusa in programa scolara "Scoala altfel" s-ar putea face multe lucruri in acest sens.
Eu i-as duce intr-un spital,unde sa-i poata vedea si cunoaste pe acei copii,care din motive de sanatate,nu pot fi niste copii normali ca multi dintre ei.
Copiii care nu pot alerga,care nu pot desfasura multe dintre activitatile pe care le desfasoara ei si nu pot avea o copilarie fericita,de cele mai multe ori,petrecandu-si o mare parte din ea prin medici si spitale.
Copiii sunt de cele mai multe ori cei mai sensibili si reactioneaza foarte bine la astfel de lucruri.
Eu zic ca,dupa vizitarea in astfel de locuri,daca le adresezi intrebarea clasica :"Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?",multi dintre ei ar raspunde ca doctor,pentru ca vor sa-i ajute pe cei in suferinta,care le pot fi colegi,prieteni sau chiar frati.
Si uite asa se vor ambitiona sa studieze si sa invete foarte mult,iar cand vor ajunge oameni mari sa-si ajute semenii aflati in suferinta.
De aceea,trebuie sa-i incurajam si sa-i pregatim pe elevii de azi,sa studieze ,sa citeasca mai mult si in acelasi timp sa stie ca sunt pe lumea asta oameni care au nevoie de ajutorul lor.

Articol scris pentru super spring 2014 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

faceti un comentariu aici