miercuri, 6 noiembrie 2013

Nunta regala a reginei Killer Queen


Auzisem de tinutul Gardenia din indepartata lume,unde oamenii cica ar fi tot ca oamenii,fetele ar fi asa de frumoase de te minunezi,iar tinerii barbati sunt foarte nalti ,voinici si aratosi.Auzind de acest tinut indepartat,si cum eu sunt o calatoare nestatornica,am pornit cu mult curaj inspre acele locuri.
Nevoita am fost sa merg si calare pe cal si calare pe camila,dar si mers pe jos.Prin munti inalti ai caror varfuri erau cernuti cu fulgi de nea,peste campii cu flori nemaivazute si inmiresmate,prin paduri cu arbori inalti pina la cureaua cerului si in care cantau pasarile ca intr-un concert de neuitat.Trecu o zi,trecu doua,si asa mai mult de o suta dar in cele din urma am ajuns.Dupa un drum anevoios si cu multe capcane ,se merita sa imi clatesc ochii cu asa minunatie de tinut al Gardiei.Florile parca se tineau de mina,copacii isi intinsesera bratele in hora codrului,iar pasarile de o frumusete impunatoare le orcherstra dansul.In zarea indepartata se zareste multime de bordeie,unele mai saracacioase,altele mai dichisite,fiecare dupa puterea lui.In mijlocul acelui catun era un palat,si se spune prin zona ca ar fi palatul reginei Killer Queen.Cum te uitai,cum nu,peste tot in preajma lui era plin de lumini stralucitoare.Era construit numai din cristale si perle,nemaivazute in lumea toata.Vazand asa minunatie,caut sa imi  fac intrare pentru a vedea mai multe din launtrul acelui palat.Straina fiind de acele locuri ,caut a intreba de nu au ceva de lucru,ca de poate ma va primi careva sub acoperisul lui.De la o cocioaba iese o batranica cocosata si uitata de vreme si ma intreaba
- Ce cauti mai femeie?Se vede ca nu esti de-a locurilor.
- Caut ceva de lucru,un pic de-ale gurii si un acoperis unde sa pot agini la noapte.
- Pai fata mami,de ce nu mergi la palat ca regina a dat de stire in tot tinutul ca daca cineva ai poate da solutia prin care sa isi gaseasca jumatatea,ai va da tot ce isi doreste inima.
Multumesc batranicii si plec deindata inspre palat.Intru in curtea palatului,era nepazit pentru ca acolo nu erau oameni rai, pe unde calcai sclipea totul ca niste cristale de foc.Flori de aur la ferestrele luminoase iti luau ochii.Bat cu curaj la usa palatului.Mi se deschide o usa de un valet iar dinauntru veni o mireasma imbietoare de flori de parfum.Dau si intru fara a sta prea mult pe ganduri,chiar daca acele miresme fermecatoare parca imi inmuiasera picioarele.
Inauntru,pe un tron imbracat tot in catifea cu fir de aur si batut cu nestemate,statea o delicata faptura.Parul auriu,fata luminata si fermecatoare,intreg corpul parca ai ardea de raze luminoase.
- Cine esti si cu ce gand la noi?
- Marit sa iti fie numele regina  ,nu sunt de-a locului si am venit auzind ca ai avea nevoie de ajutor.
-Pai daca ai venit ca straina sa ma ajuti,inseamna ca ai vreo minune prin care as putea sa imi gasesc dragostea.
- Minune nu am dar stiu o solutie cu care au putut si alte regine si imparatese sa isi gaseasca ursitul.
-Ia zii repede,pentru ca abia astept sa vad rezultatul.
- Pai maria ta regina Killer Queen asa trebuie sa faci.Dai de stire in lumea intreaga ca cine va aduce trei lucruri diferite de aroma si care sa il placa maria ta,acela va fi alesul.Cele trei probe ar fi asa:
  cine va aduce fructele cele aromate din gradina zmeului ucigas
a doua ar fi: cine aduce floarea de celosia din gradina imparatului vrajit,in care nu poate intra picior de om
iar ultima proba este: sa fie adusa esenta de praline din adincul apelor inghetate,si unde daca ajungi te faci stana de gheata.
Zis si facut,zvonul se imprastiase in toata lumea precum gandul.Si incepu asteptarea,care devenea tot mai chinuitoare.Trecura zile,nopti si iar zile si nopti,pana cand venise si primul care putea deveni alesul reginei.
-Frumoasa ca lumina soarelui,am auzit de frumusetea care te inconjoara si am alergat de indata sa aduc aceste fructe aromate din gradina zmeului.Greu mi-a fost dar pina la urma am reusit si iata ca dorinta mariei tale am indeplinit-o
- Slavit sa iti fie numele voinice,multumesc de bucuria ce mi-o daruiesti.Mergi de te hraneste cu mancaruri alese gatite de bucatari iscusiti si maine ne vom sfatui.
Se parea ca regina este nemultumita de primul petitor.Mai trecu o zi si apare si cel de-al doilea,care speram ca ai va fi pe plac mariei sale.
Voinic,chipes,puternic,merge agale spre regina.
- Am venit cu cea de-a doua proba,ceea care poate ai va place inimii majestatii tale.Este floarea de celosia din gradina inparatului vrajitor.Greu a fost dar am reusit.Era pazita gradina de balauri cu sapte capete si de uriasi cat palatul de inalti.Cu sabia-mi fermecata am luptat si am reusit sa aduc pentru gingasa Killer Queen aceasta floare fermecata.
- Sa asteptam pana maine,tinere viteaz, si ne vom hotari maine ce vom face.
Din nou regina era nemultumita.Asteptam cu nerabdare sa vina cu cealalta proba,ca poate va fi placut reginei.A doua zi,de cum se lumina de ziua si luna mersese la culcare,cand roua inca mai misuna prin iarba,apare dinspre miaza noapte un tinar calare pe un cal de cristal cu coama aurita si care parca zbura pe deasupra ierbii.E un puternic cu ochi albastri ca si cerul senin,cu un par carliontat din care ieseau raze de lumina.
- Am venit din tari intepartate la maria ta regina Killer Queen.Si ca tot veni am adus cele trei probe la un loc.Inmiresmatele fructe de padure,floarea de celosia si pretioasa esenta de praline.
Darui cu mult farmec pretioasele probe si astepta raspunsul reginei.Desfacand miraculoasa cutie,ramase uimita de ce vazuse.Era un recipient in forma de inima care stralucea ca perlele.
-Am adus toate acele trei probe intruna singura.Am facut o vrajba iar toate cele trei probe dorite de maria ta s-au transformat intr-un lichid care se numeste parfum.Am adunat intr-o singura sticluta toate esentele dorite.
Plina de uimire,regina desface aceasta minunatie si atinge firav cu varful degetelor sclipitooare.
- Mi-ai adus ceea ce mi-a dorit inima mea voinice.Numai cat am mirosit si deja am simtit fiorul dragostei care imi lipsea.
-Acest mirific parfum te face mai puternica,mai fermecatoare si delicata inca vreo cinci sute de ani de acum incolo.
- Tu esti cel ce mi-ai adus cele trei probe intr-una singura,tu esti cel ce mi-ai dat incredere si putere,tu ai adus dragostea in inima mea......tu te vei numi de azi inainte
Killer King
Vei fi jumatatea pe care o asteptam, a o gasi si care fara ajutorul unei ratacite de-a locului nu puteam sa o gasesc.
Si uite asa am putut oferi ajutorul mariei sale regina Killer Queen si care traieste si in ziua de astazi la fel de gingasa si frumoasa,intr-o combinatie perfecta de arome inmiresmate.
De vreti de nu vreti,e sfarsitul acestei povesti.Sa nu plingeti.....sa va bucurati si cu Killer Queen sa va parfumati
Articol scris pentru Competitia Super blog 2013

Un comentariu:

  1. Buna,

    te invit la un concurs simplu pe blogul meu. Cu 2 distriburi pe facebook poti castiga unul din cele doua pandantive gravate dupa placul inimii tale, cu foto sau text. Unul este placat cu aur, altul cu rodiu.

    Concursul se afla pe prima pagina a blogului meu, sper ca vei participa.

    Numai daca vrei, scuze de off-topic. :)

    Te pup si multumesc!

    RăspundețiȘtergere

faceti un comentariu aici