miercuri, 9 februarie 2011

ORGANISMUL UMAN SI MINERALELE


CUPRUL: contribuie la fabricarea globulelor rosii, a mielinei (substantã a
sistemului nervos), ajutã în lupta contra infectiilor. Sursa o prezintã: crustaceele,
legumele verzi, fructele uscate, caracatita, curry, fructele de mare.
MAGNEZIUL: realizeazã functionarea celulei nervoase, ajutã la formarea de
anticorpi, înlãturã stresul. Sursa: lãmâia, soia, cartoful, cerealele, legumele verzi,
crustaceele, migdalele, ciocolata.
CALCIUL: participã la fortificarea osoasã, previne osteoporoza, regleazã
coagularea sângelui. Sursa: parmezan, lactate, legume verzi, ape minerale.
ZINCUL: antiacnee, ajutã la cicatrizare, stimuleazã apãrarea imunitarã. Absenta sa
produce pierderea gustului. Sursa: heringi, sardine, peste, broccoli, ciuperci, ficat.
SODIUL: asigurã echilibrul apei din organism, produce posibilele contractii
musculare, inflexiunile nervoase. Sursa: peste, carne afumatã, fructe de mare,
ouã, brânzã, pâine.
FIERUL: participã la formarea hemoglobinei, la oxigenarea celulelor, la echilibrul
metabolic. Sursa: soia, cacao, legumele uscate si verzi, gãlbenusul de ou.
FOSFORUL: ajutã la formarea oaselor, a dintilor, permite stocarea si eliberarea
rapidã de energie. Sursa: peste, carne, ouã, brânzã, soia, fructe, cereale,
ciocolatã.
POTASIUL: controleazã mentinerea apei în celule, regleazã influxul nervos,
contractiile musuclare, ritmul cardiac. Sursa: ciuperci, fructe usacte, pâine, banane,
sardine.
SELENIUL: ajutã la lupta radicalilor liberi, potejeazã inima. Sursa: germeni de
grâu, cereale, cocos, crustacee.
FLORUL: protejeazã dintii, consolideazã fracturile, previne osteoporoza. Sursa:
apã, fructe de mare, peste, ceai, cafea.
IODUL: indispensabil pentru buna functionare a glandei tiroide. Sursa: crabi,
homari,languste,soia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

faceti un comentariu aici