duminică, 5 iunie 2016

Reducerea trigliceridelor



Trigliceridele sunt un anumit tip de substanțe grase din sânge,așa numitele lipide.Ele au rolul de a elibera,între mese,energia necesară organismului,pentru a funcționa corespunzător.Un nivel crescut al acestora,crește riscul apariției unor boli cardiovasculare și al pancreatitei,de aceea trebuie ținute sub control.Nivelul normal de trigliceride nu trebuie să depășească 150mg/dl.
Iată mai jos,câteva sfaturi .



1.Acizii grași Omega-3
Acizii grași Omega -3,nu trebuie să lipsească din dieta zilnică,pentru că mențin flexibilitatea vaselor de sânge și scad numărul de trigliceride.Astfel de acizi Omega-3 îi găsiți în :
-peștele oceanic gras( somon,macrou,hering)
-uleiul de măsline
-alimente bogate în fibre(fasolea,spanacul,fulgii de ovăz)


2.Pătlagina
Infuzia de pătlagină scade și ea nivelul trigliceridelor.Se pune o lingură de plantă uscată,mărunțită,la o cană de apă clocotită,care se lasă să se infuzeze 10 minute și se bea câte o lingură la 2 ore.Această infuzie o consumați 2 săptămâni,după care poate fi reluat,dar numai după 10 zile de pauză.
 

3.Stilul de viață
 Nivelul crescut al trigliceridelor mai este asociat de obicei și cu numărul de kilograme în plus.În primul rând se recomandă scăderea în greutate ,dar prin adoptarea unui stil de viață sănătos.Renunțăm la alimente procesate,ce ajung în ficat și sunt sintetizate sub formă de trigliceride( bomboane,prăjituri,produsele de patiserie,orez,pâinea din făina albă).Înlocuim aceste alimente cu cele sănătoase și anume:
-orez brun
-cereale integrale
-paste și pâine din făină integrală
-fructe și legume
Îmbină regimul alimentar sănătos cu exercițiile fizice(plimbări,mers pe bicicletă,alergare) și poți accelera pierderea kilogramelor,dar mai ales scăderea nivelului de trigliceride.

3 comentarii:

  1. Eu am probleme cu trigliceridele astea si tare greu e sa ma tin de regim. Abia am dat 2 kg jos. Ale naibii repede se pun dar greu dispar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa este Cristina.Iar la teorie suntem foarte buni cu toții,mai greu este cu punerea în aplicare.Eu totuși îți doresc să ai multă răbdare și voință.Sănănate.

      Ștergere
  2. Avem o viata sedentara si tare greu ne mobilizam sa facem miscare. De cele mai multe ori gasim refugiu in mancare :))

    RăspundețiȘtergere

faceti un comentariu aici