duminică, 29 mai 2016

Socul,ține medicul la distanță

Plantă de leac socul înflorește în luna mai,răspândind un miros plăcut și proaspăt.

În fiecare an,mama merge pe meleagurile natale pentru strângearea de soc.Un proverb francez spune cam așa:"dacă Dumnezeu vrea,un bolnav poate fi tratat doar prin simpla atingere a socului".Așa că de ce să nu profităm de aceste flori minunate.
 



Socul îl puteți folosi pentru probleme ale pielii sau  pentru igiena personală.Este foarte bun împotriva reumatismului,are rol  antiinflamator și de reglare a tranzitului intestinal.

Are efect sudorific(stimulează transpirația),cu efect benefic la răceli și stări febrile.Mai este indicat în guturai,bronșite,astm,afecțiuni oculare,renale,cistite,tuberculoză,degerături și lista ar putea continua. Este folosit și în cosmetică,ca o mască de frumusețe făcută din argilă,diluată în infuzie de flori de soc.
Mai este utilizat și ca leac pentru furuncule , abcese,arsuri și înțepături de insecte.
 
Așa se usucă la noi socul!

 Vă scriu mai jos cum să preparați  corect socul ca să aveți un rezultat pe măsură.
Pentru răceli și gripă-faci un decoct dintr-o linguriță de fructe de soc coapte sau uscate la o cană de apă fiartă,zdrobești boabele și adaugi puțin zahăr.Tot așa se face și infuzia,numai că din flori de soc.
În reumatism,poți face băi cu decoct din florile de soc.Se pun 300 g de flori la 5 l de apă,se fierb 10 minute,și se toarnă în apa de baie unde trebuie să stai cel puțin 15-20 de minute.Aceste băi se fac zilnic,timp de 3 săptămâni,obligatoriu pentru rezultate excelente.
În caz furuncule,arsuri și înțepături poți face băi locale sau să aplici cataplasme cu infuzie din 30-40 g de flori uscate puse într-un litru de apă.
Vă doresc sănătate tuturor.


Foto-arhiva personală

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

faceti un comentariu aici