duminică, 29 septembrie 2013

Remedii din plante pentru gripa

Pentru ca iarna se apropie incet,incet si cu ea vin si probremele de sanatate, viroze,tuse si chiar gripa, m-am gandit sa va dau cateva ponturi de a trata gripa cu cateva metode naturale pe care le foloseau si cei batrani,dar care au foarte mare succes si in ziua de astazi.Cel mai la indemana este usturoiul care cred ca toata lumea il are in casa.Se procedeaza in felul urmator:
-se curata de coaja un usturoi, se da pe razatoare, apoi se amesteca cu miere in cantitati egale. In caz de gripa se ia inainte de culcare cite o lingurita din acest amestec, bind putina apa calduta.
Un alt remediu tot pentru gripa este si potbalul care il gasim vara pretutindeni  sau daca nu il gasim la farmaciile plafar.Se procedeaza asa;:
-se iau 5 grame (cam o lingura) de frunze de podbal, se pun intr-un vas emailat impreuna cu un pahar de apa fierbinte, se acopera vasul si se pune 15 minute in baie de aburi. Dupa ce s-a racit la temperatura camerei, infuzia se strecoara si se adauga apa fierbinte pina se ajunge la volumul de 200 de mililitri, se dizolva in infuzie o lingura de miere si se bea cite un sfert de pahar de doua-trei ori pe zi.
Chiar si floarea de tei este un bun remediu impotriva gripei ,mai ales ca este o floare aromata si cu un miros foarte placut:
-se amesteca o lingura de flori de tei si o lingura de zmeura, se pun intr-un vas emailat impreuna cu doua pahare de apa fierbinte si se lasa la fiert timp de 5 minute. Dupa racirea pina la temperatura camerei, infuzia se strecoara si se dizolva in ea doua linguri de miere. Se bea impotriva gripei cite o jumatate de pahar de trei-patru ori pe zi.
Oreteta in care este folosit tot teiul este si asta:
O lingura de flori de tei se pune intr-un pahar cu apa fierbinte. Dupa ce s-a racit pina la 20-25 de grade, infuzia se strecoara si se dizolva in ea o lingura de miere si se bea seara innainte de culcare[comfera un somn linistit].
Mugurii de brad care ii gasim primavara in luna mai sunt si ei un bun remediu pentru gripa:
-muguri de brad culesi in lunile aprilie-mai, atunci cind au 3-4 centimetri, se taie marunt, se pun intr-un vas emailat si se adauga apa (in proportia de 1 kilogram de muguri la 4 litri de apa). Amestecul obtinut se pune la fiert 10-15 minute, apoi se strecoara printr-un tifon. Intr-un kilogram de decoct se adauga un kilogram de miere si 10 mililitri de extract de propolis. Din siropul obtinut se ia cite o lingurita de trei ori pe zi inainte de masa.
In medicina naturista, zmeura este folosita ca mijloc sudorific si pentru scaderea febrei in caz de gripa sau frisoane. Sucul de zmeura cu miere este foarte recomandat in cazul febrei. Siropul de zmeura se adauga in mixturi pentru a le imbunatati gustul, se bea impotriva tusei, in afectiunile gitului si in pneumonii. Infuzia din zmeura uscata este recomandata in timpul racelii, al gripei (o lingura de fructe uscate se pune intr-un pahar cu apa fierbinte, se lasa la infuzat 20 de minute /se bea cite un pahar de infuzie fierbinte de doua ori pe zi).Zmeura intra si in componenta diferitelor amestecuri de plante cu efecte sudorifice: se amesteca in parti egale zmeura si flori de tei/ o lingura din acest amestec se pune intr-un pahar cu apa fierbinte, se lasa la infuzat 20 de minute, apoi se strecoara/ se bea cite un pahar de infuzie fierbinte seara inainte de culcare.
Medicina naturista ofera remedii pentru orice fel de afectiune dar cu timp mai indelungat pentru asi face efectul.Dar cel mai bun remediu impotriva bolilor este preventia lor.

4 comentarii:

  1. Buna,
    te invit la un concurs simplu pe blogul meu. Cu 2 distriburi poti castiga unul din cele doua pandantive gravate dupa placul inimii tale, unul este placat cu aur, altul cu rodiu.
    Concursul se afla pe prima pagina a blogului meu, sper ca vei participa.
    Numai daca vrei, scuze de off-topic. :)
    Te pup si multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte uilele sfaturile tale, unele dintre ele le-am incercat si eu si chiar functioneaza. Eu mai folosesc vitamina c naturala cu macese in raceala si gripa si daca ma doare gatul, fac gargara cu cateva picaturi de ulei de oregano http://www.retetanaturista.ro/suplimente-naturale/oregano-oil.html intr-o lingura de apa. Este extraordinar de eficienta metoda asta pt dureri in gat, te scapa de antibiotic.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte utile sfaturile tale naturiste, unele dintre ele le-am probat si eu si chiar functioneaza. Eu de fiecare data in raceala si gripa mai folosesc si vitamina C naturala cu macese, iar daca ma doare gatul, fac gargara cu cateva picaturi de ulei de oregano http://www.retetanaturista.ro/suplimente-naturale/oregano-oil.html intr-o lingura de apa. Este extraordinara metoda asta pt gat inflamat, te scapa de multe ori de antibiotice.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Apreciez mult vizita pe blog, o sa incerc sfatul pe care mi-l recomanzi.Sanatate.......cu plante!

      Ștergere

faceti un comentariu aici