miercuri, 26 ianuarie 2011

VARZA

Calitãtile gastronomice si proprietãtile terapeutice ale verzei sunt bine
cunoscute încã din antichitate. Medicina traditionalã foloseste mult
proprietãtile acesteia. Astfel, frunzele de varzã crudã vindecã furunculele,
buboaiele, arsurile. Sucul de varzã crudã amestecat cu miere vindecã tusea,
rãguseala, astmul, guta, constipatia, ajutã femeile care au nãscut, copiii mici,
bãtrânii, prin vitaminele si mineralele pe care le contine.
Contine: feculã verde, albuminã vegetalã, rãsinã, oxizi de fier, sulfat si nitrat
de potasiu, lipide, glucide, minerale ca: fosfor, calciu, fier, vitaminele B2 , PP,
D2 , A.
MOD DE FOLOSIRE:
1. UZ INTERN: anemie, afectiuni respiratorii, gastrite, tratarea alcoolismului, a
ulcerelor gastrice si duodenale, a colitelor ulceroase, remineralizeazã corpul,
întretine nutritia tesuturilor, întârzie semnele exterioare de îmbãtrânire, este
dezinfectant, tonifiant, energetic, previne cancerul si parazitii intestinali.
2. UZ EXTERN: crãpãturi, degerãturi, contuzii, plãgi diverse, ulcere ale
gambei, cangrene, necroze, arsuri, eczeme, acnee, tumori albe, afectiuni
vasculare, hemoroizi, flegmoane, panaritiu, furuncule, abcese, nevralgii
reumatismale, migrene, cefalee.
Se consumã crudã, fiartã, se obtine suc proaspãt, sau se fac comprese cu frunze crude.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

faceti un comentariu aici