joi, 16 decembrie 2010

portocala

PORTOCALA (CITRUS AURANTIUM DULCIS)
Contine: apã, glucide, hidrati de carbon, acizi, protide, cenusi, celulozã,
vitaminele A, B, C, caroten, provitamina A, sãruri minerale, calciu,
potasiu, magneziu, fosfor, sodiu, oligoelemente, fier, cupru, zinc,
mangan, brom, acizi malic, tartric, citric. Coaja contine citral, limonen.
PROPRIETÃTI:
Aperitiv, remineralizant, tonic muscular, al sistemului nervos,
antiinfectios, întãreste capacitatea de apãrare naturalã, antitoxic,
rãcoritor, digestiv, ocrotitor vascular, antihemoragic, diuretic, laxativ,
regenerator celular, al tegumentelor, febrifug.
RECOMANDARE:
A. UZ INTERN:
* Crestere, convalescentã, îmbãtrânire, anemie, anorexie, demineralizare,
scrobut, astenii, hepatism, dispepsii, fragilitate vascularã, trombozã, stãri
febrile, intoxicatii, stomatite, gingivite, dermatoze, exeme, în caz de
diabet.
B. UZ EXTERN:
* În cosmeticã pentru întretinerea pielii si prevenirea îmbãtrânirii, a
ridurilor.
MOD DE FOLOSIRE:
A. UZ INTERN:
* Fructul ca atare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

faceti un comentariu aici