joi, 11 noiembrie 2010

LAMAILE

AFECTIUNI HEPATICE

Puneti la fiert 1 litru de apa in care turnati o lingura de zahar.Dupa ce apa a fiert,dati vasul deoparte si adaugati o jumatate de lamaie taiata felii,cu coaja cu tot.beti acest lichid in timpul zilei,dupa ce-l incalziti putin.Pentru combaterea unei crize,infuzati cateva rondele de lamaie(cu coaja) intr-o ceasca cu apa fiarta.Beti de 4 ori pe zi.
ANGINA,DURERI IN GAT
Faceti gargara de 2-3 ori pe zi cu suc de lamaie intr-un pahar de apa calduta.Daca suportati,faceti gargara cu lamaie pura.Puneti pe gat comprese cu suc de lamaie,usor sarat.Ajuta la vindecarea anginei.
BATATURI
Aplicati pe batatura o bucata de lamaie si tineti-o toata noaptea sub forma de compresa: sucul inmoaie pielea dura si dv. o veti putea indeparta usor,prin simpla frecare.
CALCULI
Faceti o cura de suc de lamaie,pe stomacul gol,dupa cum urmeaza: ziua1-sucul de la o lamaie;ziua 2-sucul de la 2 lamai si tot asa pana in ziua 7 cand consumati sucul de la 7 lamai.Incepand cu ziua 8,scadeti cu cate o lamaie pe zi,pana in ziua 14,cand sporiti iar consumul,care se va diminua din nou in ziua 20.
CIROZA
Consumati zilnic,timp de 3 saptamani,sucul si coaja de la 4 lamai.Faceti pauza o saptamana,apoi reluati cura.Urina va fi mai abundenta si veti putea observa resorbtia scurgerii ascitice.
DIABET
Simptomele diabetului sunt:setea excesiva,foamea obsedanta,cicatrizarea dificila,eczeme,mancarimi,urina abundenta.Daca nu exista contraindicatii,consumati o data la 2-3 luni intre 5-8 lamai pe zi,vreme de 8 zile.Dimineata 1-2 lamai.Cu o ora inainte de masa de pranz:2-4 lamai.Cu o ora inainte de cina:2-4 lamai.
DINTII COPIILOR
Pentru a usura aparitia dintilor,frecati gingiile cu degetul inmuiat intr-un amestec de suc de lamaie si apa fierbinte.
DEZINTERIE
Taiati 3 lamai in felii si turnati deasupra 1/2 litru de apa firbinte.Lasati sa se macereze timp de 8 ore,apoi beti dimineata,pe stomacul gol un pahar de zeama indulcita usor cu miere.
DEGERATURI
De indata ce apar,masati-le de mai multe ori pe zi cu suc de lamaie.
EPIDEMII
Faceti cure cu suc de lamaie:microbii vor inceta sa se mai produca.
GUTA
Turnati o lingura si jumatate de suc de lamaie intr-un pahar cu apa calduta.Beti acest lichid in fiecare dimineata,inainte de micul dejun,fara sa-l indulciti.
HEMORAGIE NAZALA
Introduceti in nari putina vata imbibata cu cateva picaturi de suc de lamaie.Este un antiseptic,si in cazul cand ati inhalat vapori toxici.
INSUFICIENTA HEPATICA SI PANCREATITA
Turnati o ceasca de apa clocotita peste o lamaie taiata felii si 2 maciulii de musetel.Lasati sa se macereze pana dimineata,filtrati,incalziti si beti ceaiul pe stomacul gol.El este recomandat diabeticilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

faceti un comentariu aici