sâmbătă, 16 octombrie 2010

BRONSITA

CATAPLASME CU MUSTAR
Amestecati 2 linguri de faina de mustar cu apa,pana ce obtineti o pasta.Ungeti un strat de pasta pe un stergar de in si aplicati cataplasma pe zona superioara a spatelui.Puneti desupra un prosop umed,lasati mustarul sa actioneze pana ce pielea se inroseste si se-nfierbanta,dupa care clatiti bine locul cu apa calda.
SIROP DE CEAPA
Se curata 5 cepe,se taie felii si se pun intr-un castron cu 8 linguri de miere.Se lasa o zi si o noapte-amestecand cat se poate de des-se toarna siropul intr-o sticla si se baga la frigider.Daca bronsita este acuta,se ia cate o lingura de sirop,de 3 ori pe zi.
SIROP DE HREAN
O licoare de-a dreptul magica: scobiti o tulpina mai groasa de hrean si umpleti-o cu zahar tos.Cand zaharul s-a topit,se formeaza o masa siropoasa.Doza: cate o lingurita de sirop de cateva ori pe zi.
ZEAMA DE LAMAIE
Stoarceti o lamaie,turnati peste zeama 1 pahar cu apa calda indulcita cu zahar si beti lichidul astfel preparat pe parcursul unei zile.
SIROP DE PRAZ
Taiati felii 3 tulpini de praz,fierbeti-le in putina apa pana ce se inmoaie,dupa care pasati-le cu mixerul.Adaugati la piureul de praz 3 linguri de miere,amestecati bine si puneti-l pe foc sa mai dea cateva clocote,pana ce lichidul se ingoasa.Turnati-l intr-un recipient de ceramica si luati 1-2 linguri atunci cand e nevoie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

faceti un comentariu aici