joi, 14 octombrie 2010

BOLILE STOMACULUI

Bolile care apar cel mai frecvent sunt:dureri(pisodice)insotite de balonari,greata si hiperaciditate,drenajul de stomac si gastrita,ale caror simptome sunt arsurile si durerile in capul stomacului crampe,diaree,contipatie,etc.CAUZELE ACESTOR AFECTIUNI SUNT: MANCATUL NEREGULAT SAU IN GRABA,MANCAREA FIERBINTE,STRESUL SI ,DE ASEMENEA,CONSUMUL EXAGERAT DE CAFEA,ALCOOL SI TUTUN.
CURA DE BANANE
Una sau doua banane pe zi "imlanzezsc"stomacul rebel,neutralizand acidul gastric excedentar.In plus,bananele au o actiune calmanta asupra mucoasei stomacului.
USTUROI
Contrar parerilor de pana acum,usturoiul linisteste durerile de stomac,in special pe cele provocate de surplusul de suc gastric.Studiile efectuate arata ca usturoiul reduce in mod evident producerea de acid gastric,intarind rezistenta mucoasei.
PIURE DE CARTOFI
Este-cu siguranta-cel mai bun remediu in vindecarea deranjului de stomac,la fel ca si supa de cartofi.Cartofii cruzi sunt si ei recomandati pt calmarea arsurilor si crampelor.
SUC DE VARZA
Cercetarile stiintifice confirma efectul curativ al sucului de varza in combaterea inflamatiilor mucoasei.Faceti cure regulate cu suc proaspat de varza.Durata:minimun 2 saptamani;doza:2-3 pahare pe zi (bauta putin cate putin,inainte si intre mese).

Un comentariu:

faceti un comentariu aici