marți, 29 septembrie 2015

NU UITA SĂ BEI APĂ!


Oboseala,amețeala,lipsa puterii de concentrare sau durerile de cap vă sunt cunoscute? Cred că da.Cu siguranță vi sa întâmplat cel putin o dată în viață.Mai mult când mercurul fierbe în termometre. Toate aceste semne apar de multe ori când suntem deshidratați.
 

Apa,este elementul principal în organism ,atât prin prisma cantității,cât și al rolului pe care îl are.Iar acest lucru l-am simțit chiar eu pe pielea mea.

Era  în plină vară,îmi sun prietena să mergem la shopping și noi ca fetele.După câteva ore de umblat prin magazine,nici nu ne-am dat seama că se făcuse ora prânzului,iar temperatura din termometre indica 35 de grade.Căldură mare,dar noi parcă nu ne mai săturam de colindat.La un moment dat,picioarele mele nu mă mai ascultau, nu mai aveam parcă control asupra lor ,mă luase cu amețeală și cu călduri.


M-am așezat repede pe bordura,ca să nu cad din picioare.Norocul meu a fost că nu eram singură și că exact atunci treceam pe lângă o farmacie.Prietena mea a intrat imediat,cerând ajutor.Înăuntru era o doamnă drăguță,care mi-a adus repede un pahar de apă de La Fantana.Mi-a dat întâi să beau,după care m-a stropit și pe față.Era o apă rece și mi s-a părut așa de bună,de parcă îmi dăduse nu știu ce specialitate.Încet, încet începeam să-mi revin,cu siguranță mă deshidratasem,dar apa m-a salvat.


Am mai stat câteva minute ca să fiu sigură că totul e bine și am pornit spre casă,dar nu înainte de a mulțumi doamnei din farmacie.
 

Asta mi-a fost o lecție,pe care am învățat-o destul de bine.De atunci,am mereu grijă când plec din casă să nu uit să-mi pun în geantă o sticlă de apă,că doar apa e izvor de energie,nu???

Zicala mea:
Nu uita să bei apă!!!!

8 comentarii:

  1. Acesta e efectul deshidratării! Vorba lui Chinezu......"bea apă că pari deshidratat!"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa e dragă Nicu.Vorbe mari spune Chinezu și adevărate! Și ceva de genul..."la apă cu voi!!"

      Ștergere
  2. Ai grija ta și numai pleca de acasa fara apa de la Fantana. Sănatate și succes!

    RăspundețiȘtergere
  3. La Fantana vine și la mine....nu voi uita îndemnul tău,deci nu voi uita să beau apă!

    RăspundețiȘtergere
  4. Consumați cel puțin 2 litri de apă pe zi!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai ales vara,cand riscul de deshidratare e foarte crescut.Tot pățitul e priceput.

      Ștergere

faceti un comentariu aici