vineri, 24 iulie 2015

Ceaiuri pentru zilele caniculare

Temperaturile ridicate îți pun organismul la grea încercare și că-ți menții starea de bine devine o provocare.
Vă recomand niște ceaiuri pentru zilele toride.Unele ceaiuri răcoresc nu doar pe moment,ci te ajută să reziști mai mult timp valului de căldură,dar în același timp oferă beneficii și pentru sănătate.


MENTA
Acest ceai,are o aromă apreciată și plăcută de multe persoane.E o plantă iubită nu doar pentru gustul aromat,ci și pentru proprietățile curative.Ceaiul de mentă destinde corpul,mintea și emoțiile,având efect de răcorire și atenuândstările tensionate(cele fierbinți) prin relaxarea terminațiilor nervoase.
Mod de preparare

Folosește doar frunzele,pe care le pui maximum 8 minute la infuzat în apă clocotită.Pentru a prepara ceai cu gheață,ai nevoie de un recipient de sticlă prevăzut cu capac.Se umple cu apă recipientul,se adaugă frunze,se lasă la frigider 8 ore ca să se elibereze taninurile,se agită,apoi se bea pe parcursul zilei. 

 

MUȘEȚEL
CEAIUL DE MUȘEȚEL ESTE O BĂUTURĂ CLASICĂ .El se află în top 3 al celor mai consumate ceaiuri din lume,după cel verde și mentă.Are efect de calmare și realaxare musculară,este răcoritor și te ajută să ai un somn odihnitor în nopțile caniculare.
Mod de preparare
Ca să nu capete gust amar,se lasă la infuzat doar 6 minute.NU e nevoie de îndulcitor,el fiind dulce,cu aromă florală proaspătă.Ca să îi accentuați aroma,vă ajută o felie de măr.


LĂMÂIȚA


Când căldura îți provoacă o stare de disconfort,ceiul de lămâiță îți vine în ajutor.Dacă îți place gustul citricelor,aceasta este planta care nu trebuie să-ți lipsească pe o vreme toridă.Lămâița provine din Asia tropicală și are frunze decorative ce răspândesc un aer proaspăt.
Mod de preparare 

Două  fire de plantă,la o cană cu apă de 250 ml sunt suficiente.Se fierb 5 minute,se trecoară și se lasă să se răcească.Ceaiul de lămâiță merge cu coajă de citrice,fructe proaspete de pădure(zmeură,fragi) sau condimente picante.
Dacă vrei un înlocuitor pentru băuturile acidulate,faci o infuzie concentrată de lămâiță,pune-o în formele de cuburi de gheață,la congelator,iar când ai poftă de un suc,umple un pahar cu apă carbogazoasă și adaugă un cub de infuzie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

faceti un comentariu aici