luni, 4 mai 2015

Detoxifierea organismului


Detoxifierea a devenit în zilele noastre o modă și de multe ori este folosită pentru a obține alte rezultate decât cele pentru care a fost concepută,mai exact este folosită pentru a slăbi repede câteva kilograme.
Detoxifierea este necesară pentru organism,datorită stilului de viață mai puțin sănătos pe care vrând-nevrând majoritatea dintre noi îl avem azi:stresul,lipsa exercițiilor fizice,dieta necorespunzătoare,constipația,creșterea toxinelor din mediu .


Există mai multe metode de detoxifiere a organismului:-prin post,prin cure cu sucuri de legume și fructe sau sevă de mesteacăn,printr-o dietă alcalină ( consumul de alimente alcaline  în proporție de 80% și alimente acide de 20%).
Detoxifierea se poate face și cu verdețuri amare-recomandate în principal fiind păpădia,rucola sau năsturelul-consumate sub formă de salate sau sucuri.Aceste frunze stimulează ficatul pentru a curăța mai eficient organismul.Dar trebuie să fim conștienți că detoxifierea nu este o dietă în sine,nu este un stil de viață și mare atenție,nu este un tratament pentru diverse mici probleme de sănătate.Cura de detoxifiere  este o perioadă în care punem metabolismul în repaus,când îi dăm posibilitatea să consume energia și în  altfel de procese decât digestia.Pentru că în mod normal digestia în organism și metabolizarea substanțelor hrănitoare presupun un consum de 70-80% din energie.

Detoxifierea,e recomandată de specialiști să fie de două ori pe an-primăvara și toamna.Trecerea de la alimentația din timpul iernii(bogată în grăsimi și făinoase),la alimentația de vară(bogată în fructe și legume proaspete) face organismul să ceară o perioadă de reacomodare.La fel se întâmplă și toamna,pentru pregătirea organismului pentru sezonul rece.
Această este cura de detoxifiere clasică,făcută pe parcursul a trei,cinci sau șapte zile.Este important ca aceste cure să se realizeze periodic pentru că pot preveni apariția unor boli cronice,dar este necesar să cereți întotdeauna îndrumare avizată din partea unui medic competent care să vă ofere varianta personalizată pentru dumneavoastră.
În momentul în care facem această detoxifiere,e bine să evităm pe cât posibil excesele,cum ar fi:
-postul negru(adică numai apă)
-consumul exclusiv de fructe sau consumarea numai de sucuri de legume și fructe,deci o dietă bazată pe lichidă.
Tot ce este împins în extreme poate cea dezechilibre și ulterioare probleme digestive.În detoxifiere organismul trebuie pus în repaus prin consumul unei rații calorice reduse,dar nu sub 500 de calorii pe zi.


Curățarea organismului de toxine este o idee bună atât înaintea sărbătorilor de Paște sau Crăciun cât mai ales după aceste sărbători pe care românii le "onorează"culinar cu cele mai alese și grele bucate,dar și cu un apetit pe măsură.



Sursa foto-mancare.ro

3 comentarii:

  1. Bune sfaturi, dar cu puţină carne nu merge? Că de verdeţuri sunt sătul. În afară de regim dietetic se mai pot folosi şi suplimentele naturale, bogate în săruri minerale, care ajută la detoxifierea organismului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Stimate "un oarecare om",poți încerca și carnea,dar cea slabă de pui și pește,pregătită într-un mod cât mai sănătos,dacă ești sătul de verdețuri.Sănătate și să ai poftă!

    RăspundețiȘtergere
  3. Zeolit (http://naturiss.ro/home/70-activ-protect-zeolit-.html) este recomandat pentru detoxifierea organismului, indigestie, supraponderabilitate sau predispozitie la obezitate! Recomand.

    RăspundețiȘtergere

faceti un comentariu aici