miercuri, 29 ianuarie 2014

Imunitate optima cu plante cunoscute


Trecand aproape toata luna ianuarie, numita si gerar, am crezut ca nu o sa admiram peisajul mirific al iernii.Dar iata ca in cateva zile am fost acoperiti cu plapuma iernii friguroase.Odata cu zapada au sosit din adancul neantului, si gripele si tusea, de parca chiar ar fi fost necesarre pentru traiul de fiecare zi.Dar cum putem sa trecem cu succes peste gerurile iernii?
Imunitate crescuta......sanatate durabila.
Sistemul imunitar, prin echilibru şi stabilitatea lui, reprezintă un factor esenţial în păstrarea sănătăţii. Un sistem imunitar slăbit, creează deschideri spre o mulţime de virusuri şi alţi agenţi patogeni externi dăunători, care pot ataca şi dezechilibra organismul. În condiţiile actuale, când viaţa este mult mai stresantă, când alimentaţia este dezechilibrată, cand asistăm la o creştere a poluării atmosferice, cand activitatea fizică nu este cea corespunzătoare, fiecare dintre noi avem nevoie de o stimulare a sistemului imunitar, pentru mentinerea sănătăţii.Un factor demn de remarcat in slăbirea imunităţii sunt virozele repetate, care uneori determină reapariţia unor afecţiuni care, in mod normal, au fost tratate. Asadar, după o stopare îndelungată a evoluţiei unei tumori, apariţia unei viroze dezechilibrează sistemul de apărare al organismului , şi, în special, imunitatea celulară, organismul tolerând astfel extinderea rapidă a tumorii. Acesta ar fi unul din motivele pentru care, cei care sunt diagnosticati cu cancer trebuie, în mod deosebit, să-şi întărească sistemul imunitar, reuşind să blocheze astfel extinderea tumorilor şi apariţia metastazelor.
Cu ce ne putem creste imunitatea? Sunt in natura o multime de plante si fructe care ne poate ajuta in aceasta situatie.
Fructele de cătină
  -prin compoziţia chimică atât de bogată şi variată se pot considera că una din cele mai bogate surse carotenoide, vitamine din grupa B, vitaminele E, F si P, flavonoide şi antocianide). De asemenea, acizii grasi esenţiali şi în special acizii linoleic şi linolenic au o acţiune antioxidantă care se recomandă în numeroase afecţiuni. Cătina este un biotrofic şi un biostimulator de excepţie, un regenerator şi un energizant dintre cele mai puternice.
Fructele de maces
- se remarcă printr-un conţinut ridicat în acid ascorbic (vitamina C) şi dehidroascorbic, având un rol important în oxidoreducerile biologice şi în respiraţia celulară. Vitamina C este o substanţă absolut necesară în desfăşurarea celor mai importante procese biologice.
Fructele de zmeur
 -conţin acizi organici (1,2-2,3 %), între care predomină acidul citric, malic, lactic şi glicolic. Aceşti acizi sunt conservaţi în organism, nu modifică alcalinitatea sângelui şi au putere bactericidă pronunţată, distrugând microorganismele (bacterii, ciuperci, mucegaiuri).
Echinacea

- creşte numărul şi activitatea leucocitelor care luptă cu boala şi activează substanţele chimice antivirale, cum este interferonul.  Echinacea, ca şi alte plante cu efect imunostimulator, are un efect viral direct. Prin compoziţia sa această plantă poate activa inclusiv celulele imune care pot lupta impotriva tumorilor.
Roinita
- O planta autentica, romaneasca, care  conţine acidul rosmarinic cu efect antiinflamator şi sedativ, acţiune la care îşi aduc contribuţia şi beta-cariofilenele şi alţi fitocomplecşi din această plantă.
Lemnul dulce
- a fost studiat in Japonia si s-a pus in evidenta ca tratamentul cu lemn dulce favorizeaza stagnarea hepatitelor virale. De asemenea, s-au tratat cu un extraordinar succes carcinoamele hepatice, mai ales în faza incipientă. Mai mult, această plantă s-a dovedit că stimulează secreţia de interferon - substantă folosită frecvent în tratarea acestei afecţiuni.
In concluzie, avem la dispozitie o multime de remedii, pe care le putem gasi in natura, si care ne pot imbunatati remarcabil imunitatea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

faceti un comentariu aici