joi, 14 aprilie 2011

REGIMUL ALIMENTAR SI GRUPA SANGVINA

Medicul american Peter J. D’Adamo a vorbit despre regimul alimentar in functie de grupa sangvina bazindu-se pe cercetarile tatalui sau, James D’Adamo, medic naturopat. Tatal si fiul au incercat sa demonstreze ca sistemul imunitar si digestiv al omului pastreaza predispozitia catre acele produse pe care la un moment dat le-au folosit stramosii acestuia. Reactia chimica intre singe si mincarea folosita este o parte indispensabila a mostenirii genetice.
Potrivit clasificarii lui D’Adamo, nevoile dietetice ale oamenilor cu grupa diferita de singe sint legate in mod direct de procesul de evolutie. 
Grupa I (0): este recomandata carnea fara grasime
Grupa de singe I (0) este socotita a fi cea mai veche si cea mai raspindita. Oameni cu un asemenea singe sint niste vinatori innascuti, folosesc foarte multa carne, au un tub digestiv rezistent, un sistem imunitar foarte bun, insa se adapteaza greu la o noua dieta. Pentru a-si pastra energia si rezistenta ei au nevoie de un metabolism eficace. Cel mai bun mijloc de a inlatura stresul il constituie pentru ei eforturile fizice prelungite.
Succesul dietei propusa de D’Adamo pentru oamenii cu aceasta grupa sangvina este determinat de folosirea carnii fara grasime (in special carnea de vita sau de oaie) si carnea de pasare si peste. Produsele lactate si cerealele sint mai putin indicate pentru ca tubul digestiv al vinatorilor inca nu s-a obisnuit cu aceste produse. Glutenul le este de asemenea daunator - acesta incetineste activitatea insulinei si impiedica prelucrarea efectiva a caloriilor. 
Grupa II (A): carnea este interzisa
Aparitia grupei sangvine II (A) este legata de formarea comunitatilor cu proprietati funciare. Cei care au aceasta grupa de singe sint agricultorii si vegetarienii cu un tub digestiv sensibil si un sistem imunitar tolerant. Aceste persoane se adapteaza foarte usor la mediul inconjurator si la conditiile de alimentatie. Cel mai bun mijloc de inlaturare a stresului pentru ei este meditatia. Pentru a se pastra in forma si pentru a-si mentine capacitatea de munca ei trebuie sa foloseasca produsele naturale.
Persoanele cu grupa sangvina A au nevoie de o hrana naturala, curata. Din regimul lor trebuie indepartat acel produs toxic pentru ei care este carnea. Cei care incearca totusi sa consume carne observa ca incep sa piarda in greutate. In organismul vinatorilor carnea este prelucrata asemenea unui combustibil, in timp ce la agricultori aceasta se transforma in grasime. Lactatele sint de asemenea greu asimilate de catre aceasta grupa de persoane - aceste produse le produc reactii insulinice care ingreuneaza schimbul de substante. In afara de aceasta, produsele lactate sint bogate in grasimi saturate care perturbeaza activitatea inimii si duc la obezitate. Acestei grupe i se permite sa manince fulgi de griu, dar in cantitati rezonabile, pentru ca altfel va creste aciditatea din tesuturile musculare.
Agricultorilor li se permite sa consume o cantitate mare de diferite produse naturale cu un continut scazut de grasimi, de asemenea legume si gris. Printre cele mai folosite produse de catre aceasta grupa se numara grasimile vegetale, produsele din soia, legumele si ananasul. S-a observat ca persoanele cu grupa sangvina A stralucesc in sensul propriu al cuvintului dupa consumul de albumine din legumele cu boabe (fasole, mazare, soia). Iar semintele de dovleac si de floarea-soarelui, migdalele si nucile sint niste adaosuri deosebite la regimul lor zilnic. Pentru normalizarea greutatii sint recomandate plantele acvatice, fructele de mare, sarea iodata, ficatul, carnea slaba, spanacul si varza. Trebuie sa alegeti insa numai varza frunze (cind nu este formata capatina) sau sparanghelul, pentru ca varza ajunsa la maturitate, varza de Bruxelles, ca si conopida ajuta la cresterea in greutate. 
Grupa III (B): mari consumatori de lapte
Grupa sangvina III (B) apartine nomazilor. Aceasta a aparut atunci cind triburile au inceput sa migreze catre nord, catre teritorii cu un climat mai aspru. Persoanele cu aceasta grupa sangvina au un sistem imunitar puternic, un tub digestiv tolerant si de asemenea posibilitatea mai larga de a alege produsele alimentare (spre deosebire de persoanele cu grupele 0 si I). In aceasta categorie persoanele sint in special mari consumatori de lapte. Pentru a-si mentine silueta si starea de buna dispozitie, aceste persoane trebuie sa combine in mod echilibrat activitatea fizica si activitatea intelectuala. Pentru a scapa de stres aceste persoane trebuie sa creeze. La cresterea in greutate a persoanelor cu grupa sangvina B contribuie porumbul, hrisca, lintele, alunele de pamint si semintele de susan negru. Acestea contin lectine care ingreuneaza schimbul de substante si conduc la hipoglicemie (scaderea semnificativa a nivelului zaharului in singe dupa masa). Daca este exclus tot ce este daunator din alimentatie atunci zaharul din singe ramine la limita normala. Exista o legatura bine determinata intre starea de buna dispozitie a persoanelor cu grupa sangvina B si consumul de carne inchisa la culoare. Expertii afirma ca oboseala survenita foarte rapid si desele tulburari ale sistemului imunitar inceteaza imediat ce acesti oameni in loc de carne de vita si de curca incep sa manince carne de miel, de berbec sau de iepure. Carnea de gaina trebuie de asemenea inlocuita daca se poate cu carne de fazan.
Nomazii reactioneaza prost si la alimentele lipicioase, tocmai de aceea lor nu le sint recomandati fulgii de griu. Mai mult decit atit, griul combinat cu porumb, hrisca si alune de pamint are un efect distrugator asupra organismului. Astfel griul trebuie evitat cu orice pret. In timpul dietei trebuie sa va bazati pe legumele verzi, carne, oua, produse lactate cu un nivel scazut de grasime, ficat si maruntaie de vita si decoct de iarba dulce.
Grupa IV (AB): fulgii de griu sint foarte indicati
Grupa sangvina IV (AB) a aparut cu mai putin de 1.000 de ani in urma, ca rezultat al amestecului celorlalte grupe. Persoanele cu aceasta grupa de singe sint niste adevarati cameleoni, care reactioneaza permanent la schimbarile din mediul inconjurator si din alimentatie. Au un tub digestiv foarte sensibil, dar un sistem imunitar deosebit de tolerant.
Cel mai bun mijloc de a se mentine in forma este combinarea muncii intelectuale cu activitatea fizica usoara. Persoanele din aceasta grupa au o greutate peste norma si din cauza mostenirii lor genetice combinate. Pentru a scapa de kilogramele de prisos persoanele cu grupa sangvina AB trebuie sa limiteze consumul de carne, iar atunci cind o consuma trebuie sa o combine cu legume. Printre produsele care le ajuta pe aceste persoane sa slabeasca se numara fructele de mare (in afara celor conservate sau uscate), legumele verzi, plantele marine si ananasul.
De la stramosii lor cu grupa de singe B au mostenit o reactie insulinica negativa la fasole, porumb, nuci si susan negru. Datorita mostenirii genetice de la inaintasii cu grupa A, organismul lor se comporta foarte bine cu lintele si arahidele. Spre deosebire de celelalte grupe de singe, aceasta reactioneaza foarte bine la griu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

faceti un comentariu aici