duminică, 6 martie 2011

TRATAMENTE CU SARE

.
Cistită- se încălzeşte un pachet de sare pe o tavă sau în cuptor, se pune apoi într-un săculeţ de pânză, învelit într-un prosop şi se aplică pe ambele picioare, cât timp nu se răceşte sarea. Această terapie este indicată şi în cazul răcelilor.
Constipaţie- înainte de masă se bea în mod regulat un pahar de apă rece, cu ˝ linguriţă de sare dizolvată în ea. O altă metodă: dizolvaţi în 2/3 pahar de apă caldă o linguriţă de sare, adăugaţi 1/3 pahar de lapte şi beţi amestecul dimineaţa, înainte de masă. Dacă nu obţineţi nici un efect, reluaţi procedura peste 2 ore.
Curăţirea biologică a organismului- dimineaţa pe nemâncate se trece o linguriţă prin jet de apă, se scufundă în sare şi apoi se linge sarea care s-a lipit de ea.
Curăţirea biologică a ficatului şi a vezicii biliare- 5g sare, 5 g tortel (cuscută) se fierb într-un pahar de apă 2 minute, se strecoară şi se iau câte 3-4 linguri pe zi, timp de 2 săptămâni.
Diaree sau dureri de burtă- (cu excepţia bănuielii de apendicită) se încălzeşte într-o tigaie 1,5 kg sare grunjoasă, se pune într-un săculeţ din pânză şi se aplică pe abdomen.
Dureri de picioare- mai întâi se ţin picioarele în apă fierbinte în care s-a dizolvat o lingură de sare amestecată cu 5 picături de ulei aromatizat (la alegere). Când apa se va răci, faceţi un masaj puternic la laba piciorului, cu un amestec din 1 linguriţă sare, 1 linguriţă ulei vegetal şi 5 picături de ulei de gălbenele. El se prepară acum vara în felul următor: într-un borcan se pun flori de gălbenele curăţate de părţile verzi, ceva mai mult de jumătate. Se toarnă peste ele ulei vegetal şi se acopere vasul. Separat, se toarnă apă într-o cratiţă şi se pune pe fund două bucăţi de lemne peste care se aşează borcanul. Se pune apă cât sunt de înalte florile în cratiţă. Se lasă să fiarbă la foc mic timp de 2 ore. Se lasă apoi o săptămână la temperatura camerei, după care se filtrează uleiul şi se pune în sticluţe mici şi se păstrează la frigider.
Dureri de mâini, picioare, întinderi de ligament sau entorse. Înainte de a vă culca, faceţi o baie fierbinte cu sare. La o jumătate de cadă fierbinte se adaugă 400 g sare grunjoasă. Dacă inima este sănătoasă, puteţi sta în baie 30-40 minute pe zi. Durerile trec după 3 proceduri din acestea.
Dureri în articulaţii- amestecaţi 200 g sare cu 100 g muştar uscat, adăugaţi ceară fărâmiţată şi puneţi totul la loc cald peste noapte. Cu unsoarea obţinută se freacă pe locul bolnav, până când pielea rămâne uscată. Dimineaţa spălaţi picioarele cu apă caldă.
Epuizarea sistemului nervos, depresii, scăderea puterii de muncă- ajută bine frecţiile cu apă sărată. La ˝ litri apă, puneţi 1 linguriţă sare. Această procedură se face în fiecare dimineaţă.
Guturai puternic- se pune la 1 litru de apă 1 linguriţă de sare de bucătărie şi se fierbe pentru 5 minute, apoi se lasă să ajungă la temperatura corpului. Se trage pe o nară apa aceasta şi cealaltă se astupă cu degetul. Apa se elimină pe gură. Deci se trage pe nas şi se elimină pe gură. Se face apoi cu cealaltă nară. Se face alternativ când cu o nară când cu cealaltă. Se foloseşte la aceste spălături un litru de apă la fiecare spălătură. Este unul dintre cele mai eficiente tratamente cu efect rapid.
Greţuri provocate de limbrici- se consumă pe nemâncate un păhăruţ de apă cu o linguriţă de sare.
Sângerarea gingiilor- frecaţi-le uşor cu sare fină muiată în apă. Apoi luaţi lăstari verzi de stejar şi mestecaţi-i. Se poate face şi un ceai din frunze de nuc 1-2 linguri fierte în 250 ml apă pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pune o linguriţă de sare şi se clăteşte gura cu acest ceai sărat.
Hemoragie pulmonară- înainte de venirea medicului, dizolvaţi o lingură de sare în jumătate de pahar de apă şi beţi câte 1 linguriţă din această soluţie, la fiecare 10 minute, până se opreşte hemoragia.
Negi pe mâini- se dă prin maşina de tocat usturoi, o bucată de slănină foarte veche (chiar mai bine ar fi râncedă) se amestecă apoi cu sare. Se ung negii cu acest amestec se pune o mănuşă pe mână şi dormiţi aşa. Se repetă de 2-3 ori procedeul, până la vindecare.
Opăreli- cu lichid fierbinte: puneţi pe rană sare şi peste ea un prosop flauşat umed. Din când în când, prosopul se umezeşte din nou, dar fără a-l scoate de pe rană.
Reumatism, dureri de articulaţii- faceţi frecţii cu sare înmuiată în miere de albine sau apă.
Reumatism- frecţii cu următoarea soluţie: sare 1 lingură, 50 g suc de ridiche neagră, 100 g rachiu şi 200 g miere. După frecţii, locul bolnav se înveleşte cu ceva cald.
Stomac leneş- luaţi 2 linguriţe de sare şi dizolvaţi-o într-un pahar de zer sau moare de varză şi beţi soluţia dimineaţa pe ne mâncate.
Spondiloză lombară- Înfierbântaţi într-o tavă, 1 kg sare grunjoasă. Puneţi-o într-un săculeţ din pânză. Mai întâi, frecaţi zona lombară cu un amestec de miere de albine şi untură de porc (câte 1 lingură), apoi culcaţi-vă pe săculeţul fierbinte şi înveliţi-vă cu o pătură sau plapumă caldă.
Sinuzită- luaţi un pahar de sare, care se va pune în tigaie şi se inspiră apoi aburii care se degajă. Apoi se pune sarea într-un săculeţ de pânză, se înveleşte în şerveţele şi se aplică pe nas, în aşa fel ca să nu frigă, dar să încălzească destul de tare. Când simţiţi că sarea s-a răcit, scoateţi câte un şerveţel. Deasupra săculeţului se pune o pernă sau basma groasă, caldă, pentru ca să se piardă cât mai puţină căldură. După această procedură, înveliţi capul în basma caldă şi vă culcaţi. Repetaţi zilnic timp de 1-2 săptămâni. Aşa se tratează şi guturaiul.
Spasmul picioarelor- dimineaţa şi seara spălaţi şi ştergeţi bine picioarele, apoi aplicaţi pe ele o soluţie de sare saturată. Picioarele se ung până la genunchi, masându-se concomitent. Se doarme apoi cu ciorapi de bumbac în picioare. Dimineaţa, când apare spasmul, cu călcâiul piciorului sănătos apăsaţi pe partea din talpă a degetului mare, aplecându-l spre dv.
Tăieturi- bătrânii foloseau sarea când se tăiau. O puneau pe rană şi o pansau, dar trebuie avut grijă să nu ajungă lichide pe rană, înainte de a pune sarea, altfel tratamentul nu va avea efect.
Pastă de dinţi cu sare- se amestecă o linguriţă de sare fină cu o linguriţă ulei de cătină albă. Spălaţi dinţii şi frecaţi gingiile cu acest amestec. Puteţi, de asemenea să coaceţi o pătlăgică vânătă, să o curăţaţi şi să o zdrobiţi. Se iau cantităţi egale de vânătă şi sare coaptă, la rândul ei, în cuptor şi se amestecă.
Pentru curăţirea şi înălbirea pielii- se ia o lingură de sare care se amestecă cu 1 lingură de smântână (frişcă), până se obţine o pastă groasă, care se aplică ca o cremă pe faţă, în afara zonelor din jurul ochilor. Culcaţi-vă şi relaxaţi-vă 10 minute. Spălaţi apoi masca aceasta cu apă călduţă şi ungeţi apoi faţa cu o cremă dar nu grasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

faceti un comentariu aici