duminică, 13 martie 2011

APARATUL LOCOMOTOR (OASE,REUMATISM)

Artrita reumatoida (dureri artritice)
Se inghit cate 5 gr. de ghimbir proaspat sau o lingurita de ghimbir pisat, in mancare sau dizolvat in apa sau ceai, de 3 ori pe zi.
Artroza
·  Se beau 4 cani/zi dintr-un decoct de coaja de salcie. Se fierb 2 linguri de coaja de salcie la o cana cu apa, 15 minute.
- Se fierb 150 gr. de radacina de telina intr-un litru de apa, timp de 20 de minute. Se bea cate o cana/zi din acest decoct.
- Se inghit 2 catei mici de usturoi/zi dimineata pe stomacul gol, timp de 3 luni.
·  Se face o tinctura din 6 plante, in parti egale: coada soricelului, cimbrisor, ienupar, coaja de salcie, lavanda, papadie.
Se umple o sticla cu plante peste care se toarna alcool de 40 de grade. Se lasa la macerat 14 zile, la temperatura camerei. Se filtreaza si se imbuteliaza in sticle mai mici, de culoare inchisa.
Se iau cate 40 de picaturi, de 2 ori/zi, intre mese, intr-o lingura cu apa.
Boli ale articulatiilor
- Cataplasme cu un strat gros de argila timp de o ora, de 3-4 ori/ zi.
- Cataplasme cu terci din cartofi cruzi, ceapa taiata marunt si seminte de in fierte, cate o ora, de 3-4 ori/zi.
- Cataplasme cu mustar: se face o pasta ca un aluat din faina de mustar negru amestecata cu apa calduta.
- Bai de sare, 2 kg. sare grunjoasa in cada de baie, timp de 20 minute.
Ciocuri pe coloana, lombosciatica
- Se prepara alifia de sanziene astfel: se pun la macerat, timp de 12 ore in 30 ml alcool sanitar, 20 gr planta uscata de sanziene, bine maruntita. Borcanul se inchide ermetic. Se adauga 200 ml ulei de masline si se fierbe in “bain-marie” timp de 3 ore. Se agita din timp in timp, borcanul. Se lasa in repaus 3 zile, dupa care se filtreaza.
Dupa filtrare, se pune lichidul intr-un vas, pe foc mic, se adauga 50 gr ceara de albine si se amesteca continuu, pana se topeste. Dupa racire, se pastreaza la rece. Se fac frictionari de-a lungul coloanei vertebrale, in fiecare seara.
- Se prepara o tinctura din urmatoarele plante: 70 gr. marullupului, 10 gr. ghimbir, 10 gr. tataneasa, 10 gr. cimbru. Se pun toate plantele intr-un borcan si se adauga 500 ml alcool sanitar. Borcanul se inchide etans si se tine la macerat 15 zile, agitandu-se din cand in cand. Se filtreaza si se pastreaza in sticle de culoare inchisa.
Cu aceasta tinctura, se pun comprese pe zonele afectate, de seara pana dimineata.
Dureri lombare, reumatism
- Se face o tinctura de ardei iute. Se pun intr-o sticla 15 gr. de ardei iute taiat marunt cu cutitul, peste care se toarna 100 ml de alcool de 70 grade si se tine solutia la soare, timp de 7 zile (sau dupa soba, sau pe calorifer), agitandu-se zilnic. Cu acest macerat se fac frectii pe locul dureros, de 3 ori pe zi. Trebuie sa va spalati bine pe maini dupa ce folositi preparatul.
- Se beau 3 cani/zi de decoct din coaja de salcie: 2 linguri coaja, fierte intr-o cana cu apa, timp de 10 minute.
Dureri reumatice
Se lasa la macerat 7-9 zile si se agita din timp in timp, urmatoarele: 500 ml spirt medicinal, 2 lingurite sare de lamaie si doua lingurite sare de bucatarie. Se frectioneaza zonele dureroase.
·  Se prepara o tinctura din untul pamantului.
Se curata bine o radacina de untul pamantului, se rade si se introduce intr-o sticla de 1 litru. Se completeaza cu alcool pana la umplere. Se lasa la macerat o saptamana in sticla bine inchisa, agitand-o de cateva ori pe zi. Se filtreaza cu stoarcere si se pune acest macerat in sticlute mici, de culoare inchisa.
Se frectioneaza locul dureros.
- Se umple o sticla cu flori de salcam, peste care se toarna petrol (titei de sonda). Se inchide bine si se ingroapa sticla in pamant, timp de o luna.
Se ung locurile dureroase cu acest preparat.
Dureri articulare
Se amesteca 50 gr de tamaie pulbere cu 50 ml otet de mere. Se imbiba o bucata de vata cu acest amestec si se aplica pe locul bolnav. Procedura se repeta 3 seri la rand.
Dureri de spate
Se unge spatele bolnav cu miere de albine, apoi se maseaza energic, pana la resorbtia mierii. Procedura se repeta zilnic, pana la disparitia durerii.
Gonartroza
Intr-o sticla de 1 litru cu gura larga, se introduc urmatoarele componente: boabe de tuia (arbore ornamental din familia bradului, care creste in parcuri si face niste fructe verzi si rotunde, carnoase si brobonate, cu miros puternic de rasina), sare grunjoasa si spirt. Mai intai se umple jumatate de sticla cu boabe de tuia, peste care se pune sare grunjoasa ce trebuie sa ocupe cealalta jumatate a recipientului. Deasupra, se toarna 1/2 litru spirt medicinal. Amestecul se pastreaza la loc intunecos si racoros, timp de 4 saptamani, timp in care sticla se agita zilnic. Se formeaza o solutie consistenta, care se aplica pe genunchi, sub forma de comprese, in fiecare dimineata si seara, cel putin 2 ore, pana se termina sticla. Se face pauza o saptamana, apoi se repeta.
Lumbago
 Se bea 1 litru de ceai de soc/zi.
4 linguri de soc se infuzeaza 15 minute, intr-un litru de apa clocotita.
- Se frectioneaza zona afectata cu untura amestecata cu usturoi pisat.
Reumatism
Se consuma zilnic salata de telina (200-250 gr.)
Reumatism articular
Se introduc intr-o sticla de 1,5 litri urmatoarele: o cana de ulei de floarea soarelui presat la rece, o cana si jumatate de hrean ras si gaz pana la umplerea sticlei. Se lasa la macerat 10 zile, la temperatura camerei, agitandu-se de 3-4 ori pe zi. Se strecoara si se foloseste la masajul zonelor dureroase.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

faceti un comentariu aici