marți, 7 decembrie 2010

PEPENELE GALBEN

PEPENELE GALBEN (CUCUMIS MELO), PEPENELE VERDE
(LUBENITA) (CURCUBITA CITRULLUS)
Contine: apã, materii azotate, materii grase, materii extractive, celulozã,
cenusi zahãr, vitaminele A, B, C.
PROPRIETÃTI:
* Rãcoritor, aperitiv, laxativ, diuretic, regenerator al tesuturilor.
RECOMANDARE:
* Anemie, tuberculozã pulmonarã, constipatie, hemoroizi, oligurii, litiazã
urinarã, gutã, reumatism, temperamente bilioase, îngrijirea tenului.
MOD DE FOLOSIRE:
A. UZ INTERN:
* Fructul ca atare, la începutul mesei.
* Fructele verzi, când ajung la mãrimea unei nuci, se mãnâncã murate în
otet, ca si castraveciorii.
B. UZ EXTERN:
* Cataplasmã cu miez peste arsurile usoare, peste inflamatii.
* Pentru îngrijirea tenului, spãlarea acestuia cu suc, apã distilatã, lapte
proaspãt nefiert în pãrti egale.
* Emulsii din seminte, aplicate pe piept, calmeazã durerile pectorale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

faceti un comentariu aici