sâmbătă, 20 noiembrie 2010

MERELE

ANEMIE,OBOSELA
Mancati de 2-3 ori pe zi un piure de mere rase,la care adaugati miere.Beti si suc proaspat de mere.
BOLI DE RINICHI
Taiati rondele 3 mere mari cu coaja,puneti-le intr-un litru de apa rece,adaugand cateva bucati de lemn dulce.Fierbeti-le 1/4 de ora,filtrati lichidul si beti dupa plac,fara sa-l indulciti(sa aiba temperatura camerei).
BOLI DE STOMAC
Pentru calmarea crampelor si arsurilor,mestecati foarte incet un mar crud.
CALCULI LA VEZICA
Pentru a evita formarea calculilor la vezica si a elimina excesul de acid uric,beti cidru sau suc proaspat de mere si mancati cat mai multe mere crude.Puteti prelungi efectul,band o infuzie diuretica din coji de mere,uscate in prealabil si zdrobite.Doza: o lingurita de pulbere de coji la un bol de apa clocotita.
CONSTIPATIE
Lasati sa fiarba intr-un sfert de litru de vin rosu curat,un mar cojit.Adaugati 2 bucati de zahar si coaja de la o lamaie.Strecurati si beti vinul in timpul meselor.
CURATIREA SANGELUI
Ca depurativ,folositi coaja de la 3-4 mere,uscata si pisata,la o cantitate de 100g de apa.Lasati sa fiarba cateva minute si beti cate o ceasca inainte de fiecare masa.
DIAREE INFANTLA
Alimentati copiii cu mere crude,dar rase cat se poate de fin.Dati-le cate o lingurita din ora in ora,pana ce scaunul redevine normal.Ca bautura,folositi apa de orez.
DISPEPSIE
Faceti o infuzie din 40g de flori de mar uscate sau proaspete la 1 litru de apa clocotita.beti o ceasca dupa fiecare masa.
FEBRA
Beti 3-4 linguri de sirop de mere pe zi.Fierbeti intr-un litru de apa 1 kg de mere cu coaja,dar taiate in sferturi.Cand Cand sunt fierte,strecurati-le printr-o sita deasa,apasand bine si apoi adaugati la suc 60g de zahar tos.Repuneti sa fiarba la foc mic pana de obtineti o consistenta siropoasa(se ingroasa ca un sirop).
RANI
Aplicati un mar copt,curatat de coaja si zdrobit in sucul lui,pe care il amestecati cu ulei de masline in cantitati egale.
REUMATISM
Fierbeti 15 minute,intr-un litru de apa,o lingura de pudra din coji uscate de mar.Filtrati si beti 4-5 cesti pe zi,dupa mese.
TUSE ,BRONSITA
In momentul crizelor de tuse,mancati un mar copt,sfaramat,amestecat cu putin unt si miere.
ULCER GASTRIC
Tineti o cura de mere rase.Consumati zilnic intre 500g si 1 kg,in 5 reprize.

Un comentariu:

faceti un comentariu aici