marți, 19 octombrie 2010

RETETE DE SANATATE CU FRUCTE

AFINELE CA MEDICAMENT


AFTE
Badijonati-va gura de mai multe ori pe zi cu un decot concentrat de afine proaspete sau uscate.Doza: 10g la 1/2 l de apa,usor indulcita.
BOLI DE PIELE,ECZEME,PRURIT
Aplicati un decot de afine:50g de frunze zdrobite la 1/2 l de apa.Tamponati-va cu o vata imbibata cu lichid sau puneti comprese seara la culcare,pe care le tineti toata noaptea.
DIABET
Infuzia de frunze de afin amestecate in parti egale cu frunze de fraga(30g la 1 l de apa,de baut pe parcursul unei zile) are proprietatea de a elimina surplusul de zahar din sange.
DIZENTERIE,DIAREE REBELA,ARTERITA,FERMENTATIE INTESTINALA
Mancati cat mai multe afine proaspete sau mestecati boabe uscate.Puteti bea de asemenea,un decot preparat din 60g de boabe inmuiate timp de o ora intr-un litru de apa calduta.Incalziti-l incet pana incepe sa fiarba.Lasati-l sa fiarba 15-20 de minute,apoi acoperiti vasul.Se macereaza pana ce lichidul devine caldut.beti cate o jumatate de ceasca din ora in ora.Acest procedeu da rezultate excelenta in cazul diareei infantile.
HEMOROIZI
Folositi pentru spalaturi acelasi decot ca la afectiunile pielii:2 spalaturi pe zi.
INCONTINENTA URINARA
Dati copiilor sa bea o infuzie din frunze de afin:40g la 1 l de apa,lasate sa fiarba 2 minute.Cantitatea:2 cesti pe zi.
RANI
Bogata in tanin,afina are proprietati antiseptice.Este utilizata pt curatirea ranilor sub forma de decot.Doza:20g la 1 l de apa.

Un comentariu:

  1. Consider ca afinele sunt cele mai bune fructe ce se gasesc in natura.dar sub forma de dulceata nu sunt bune pentru tratament?Am mai aflat ca cel mai bine este sa le pui cu tuica de pruna si sa bei cate un paharel dupa fiecare masa[sper ca nu aveti multe mese in casa].Te curata de.......................sanatate.

    RăspundețiȘtergere

faceti un comentariu aici