luni, 11 octombrie 2010

cum sa ne folosim de miere ca sa fim sanatosi

compozitie si actiune terapeutica
Mierea este un aliment usor de digerat,ea cuprinde un amestec de fructoza si glucoza  intr-o
forma care fara a mai fi transformata  de organism se asimileaza direct  constituind o sursa de
energie.
100 grame de miere  care furnizeaza 335 calorii  contine 17,3% apa si 83,2% zaharuri
38,19%fructoza,31,28% glucozasi 5% zaha glucoz glucoza
la acestea se adauga vitaminele b1,b2,b6,c,saruri minerale si oligoelementeactiunile terapeutice ale mierii sunt foarte cunoscute:
antibacteriana,bacteriostatica,cicatrizanta,tonic cardiaca,
calmanta,regeneratoare.
intrebuintari ale mierii in diferite afectiuni
Medicina populara recomanda mierea in tratarea bolilor de inima
dar nu in cantitati mari si cu ceaiuri  fierbinti.
Cel mai bine este ca mierea sa fie luata cate 2-3 lingurite de 3 ori pe zi.cu lapte,fructe sau alte produse naturale.Folosirea zilnica timp de 2-3 lunia mierii de albine  va duce la o imbunatatire generala
 in stenocardie bolnavii vor lua  de 3 ori pe zi din urmatoarea compozitie:
100g de aloe,300 gr miere,500 gr nuci  pisate si zeama de la 1-2 lamai
in hipertomie mierea este indicata sa fie luata  cu suc de legume:sfecla,morcov,hrean,acestea vor fi date pe razatoare ,se vor lasa 36 de ore dupa care se storc si se pune si zeama de la o lamaie.
se ia cate o lingura de 2-3 ori pe zi innainte de masa cu o ora.
pentru bolnavii de TBC se recomanda sa  ca mierea sa fie luata cu lapte sau cu
diferite grasimi:unt,untura sau untura de gasca.
in caz de raceli mierea se va lua [mai ales mierea de tei]se va lua cu
lapte cald:1 lingura de miere la un pahar cu laptecu sucul de la 1-2 lamai.
in caz de gripa se va prepara urmatoarea compozitie:ustiuroi dat pe razatoare,
amestecat cu miere de albine  in proportie de 1-2-1.se ia cate o lingura cu putina apa calduta seara innainte de culcare.
in afectiunile ale sistemului nervos
se recomanda cate 30 de gr in fiecare zi.un bun tonic si stimulent al sistemului nervos

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

faceti un comentariu aici