scaderea cantitatii de oxigen pe care acestea o transporta .
Primele simtome sunt scaderea apetitului,aparitia ametelilor si a zgomotelor in urechi,
instalarea constipatiei,a iritabilitatii si durerilor de cap.
O anemie care nu a capatat aspect patologic poate fi usor tratata
prin adaosul de fier in alimentatie.,
in acest sens sunt recomandate
urmatoarele alimente:caisele,sfecla rosie,strugurii,
ciresele,curmalele,mazarea,salata verde,alunele,mierea,
ghimbirul,pastarnacul,hreanul,usturoiul,ceapa,nucsoara,
dovleagul,fasolea soia,morcovii si desigu spanacul.
Ficatul si extractul din ficatcontin substante care ajuta
la cresterea hemoglobinei.
Acidul tanic prezent in cafea si in ceaiul negru
ca si in lapte si produsele lactate inhiba absorbirea fierului in vreme ce vitamina C
favorizeaza acest proces.
Iata si remediile cele mai simple:
-luati zilnic 2-3 linguri de miere sub orice forma va placein apa calduta,in cerealele de la micul dejun sau pe paine prajita. sau ca atare.
-beti un ceai decoct dintr-o frunza mica de curmal taiata fasii;
-pisati fin coji de arahide si luati cate o lingurita plina impreuna cu
1-2 pahar cu apa calduta;
-salata din oua fierte si tomate mancate de trei ori pe zi,mancata ca si salAata
facuta din:un mar,o tomata si trei lingurite de susan-
mancata de doua ori pe zi,
in cazul unor deficiente mai severe la nivelulsplinei-pancreas
se poate consuma si cate o supa mai concentrata de:macrou,ton ansoa,
vita si rinichi de vita,pui,curcan sau miel.untul
este singurul lactat permis.
Asadar solutii sunt destule si chiar placute.Asadar nu va speriati de
anemie.Nu trebuie decat sa va consultati un specialist in domeniul
nutritiei si dietei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
faceti un comentariu aici