marți, 12 octombrie 2010

AFECTIUNILE PIELII

USTUROI
Esta ideal pt tratamentul infectiilor si inflamatiilor,el avand efect antibacterian si antiinflamator.Puteti sa amestecati miere cu usturoi pisat si sa va ungeti zonele atinse,sau sa infasurati un catel de usturoi tocat marunt intr-un tifon si sa-l fixati pe locul ce urmeaza a fi tratat.Un catel de usturoi zdrobit,introdus in pantofi,vindeca ciupercile.
FRUNZE DE VARZA
Frunzele de varza calde se folosec in tratamentul dermatitelor,abceselor si mancarimii.Introduceti 1/4 de capatana de varza in apa clocotita si lasati-o sa fiarba 10 minute.Scoateti vaeza din apa ,zdrobiti usor 3 frunze cu sucitorul,puneti-le pe locul bolnav si fixati-le cu un bandaj.Lasati-le sa actioneze 30 de minute.
ALIFIE SCANDINAVA
Este o reteta veche,din popor,folosita in tratamentul mai multor boli de piele.Amestecati miere,polen si untura de peste in parti egale si aplicati alifia obtinuta de cateva ori pe zi pe zonele afectate.
ZER
Introduceti o lingurita de hrean ras in 1/4litri de zer.Lasati sa se patrunda o jumatate de ora,dupa care strecurati zerul si tamponati-va cu el pielea bolnava.
O RETETA DIN EVUL MEDIU
Daca suferiti de dermatita,cojiti o paine de secara,bagati miezul in cuptor sa se incalzeasca si puneti-l -asa cald-pe potiunea de piele bolnava.
CEAPA
Impotriva bataturilor,aplicati-noapte de noapte,vreme de o saptamana-o bucata de ceapa cu un pansament.Dupa cateva zile,batatura se desprinde de piele si cade de la sine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

faceti un comentariu aici